Categories:

Gunnar Wetterberg

Gunnar Wetterbergs besök i Jäders kyrka blev en succé, naturligtvis, Gunnar är en populär person och han gjorde även denna gång ett fantastiskt framträdande. Han berättade väl om sin egen bakgrund och varför det tog tid att komma tillbaka till det stora intresset, historia. Därefter fick vi följa Axels resa i livet.

Han var själv mycket förtjust över att få berätta om den store statsmannen Axel Oxenstierna i Oxenstiernornas egen kyrka, Jäder, eller ska vi säga Oxpanna för det betyder det tyska namnet från början då släkten kom från Tyskland för att flytta till Småland innan de hamnade i rikets centrum.

Kyrkan var fylld så långt som kyrkvärden tillät, men trots litet svängrum var stämningen god och alla var nöjda efter föredraget, som avslutades med bokförsäljning och en rundvandring i Kafjärdens fantastiska museum, i de gamla kyrkstallarna, om Oxenstierna och hans tid.

Vi hoppas att vi får möjlighet att se Gunnar Wetterberg igen i Gustav Vasas och/eller Kunskapsturism Kafjärdens regi.

Tags:

Comments are closed